Löydä uusia artisteja

 • Musiikkitulokkaat

  February 13, 2019 By adminy 1 comments

  Kuinka löytää uusimmat musiikkitulokkaat?

  Maailma on pullollaan lahjakkaita artisteja, joista harmillisen moni jää suurten tekijöiden jalkoihin. Lehdissä puhutaan mieluummin kaikkien tuntemien artistien tuotoksista kuin uusista tulokkaista, vaikka teokset olisivatkin aivan yhtä hyviä. Vaatiiko uusien tulokkaiden löytäminen paljon suhteita, vai riittääkö, että on aktiivinen sosiaalisessa mediassa?

  Tässä artikkelissa kerromme muutamia vinkkejä uusimpien musiikkitulokkaiden löytämiseen.

  SoundCloud

  SoundCloud on yksi netin suosituimmista musiikin jakamiseen ja toistamiseen tarkoitetuista palveluista. Se perustettiin Tukholmassa vuonna 2007, ja se lähti heti valtavaan kasvuun, vetäen puoleensa sekä isoja artisteja että pieniä tekijöitä. Nykyään palvelu tunnetaan lähinnä uusien ja vielä valtayleisölle tuntemattomien artistien käyttämänä alustana, vaikka SoundCloud on yrittänytkin laajentaa käyttäjäkantaansa.

  SoundCloudin kuunnelluimpia genrejä ovat muun muassa:

  • Lo-Fi
  • Trap
  • Chillhop
  • House

  SoundCloud toimii algoritmien ja tagien mukaan; tuottaja saa lisätä julkaisuunsa erilaisia hakusanoja, joiden perusteella se menee eri sivuston eri kategorioihin ja soittolistoille. Tagit voivat olla esimerkiksi yllä mainittuja genrejä tai sellaisten artistien nimiä, joiden musiikkia kyseinen julkaisu vastaa. Näin oikea kohderyhmä löytää itselleen mieluista kuunneltavaa, josta myös tuottaja hyötyy.

  Moni nykyään miljoonia myyvä artisti on pongahtanut julkisuuteen nimenomaan SoundCloudista. He ovat onnistuneet luomaan melko yksityisessä SoundCloudissa tiiviin faniyhteisön, joka on auttanut isommille alustoille siirtymisessä. SoundCloud tunnetaan sen selkeistä aikakausista; kun vuonna 2016 kaikista kuunnelluin genre oli hip hop, vuonna 2018 hakukenttään kirjoitettiin joko “rap” tai sen pienempi alahaara “trap”.

  Genren artisteja ovat muun muassa:

  • Lil Peep
  • XXXTentacion
  • Future

  Spotify

  Myös Spotifysta löytää uusia artisteja. Hakeminen kannattaa aloittaa samalla tavalla kuin SoundCloudissakin, eli soittolistojen kautta. Soittolistoja on monenlaisia, ja osa niistä on Spotifyn luomia, osa taas käyttäjien kokoamia. Toisten käyttäjien profiileissa vieraileminen, heidän soittolistojensa näkeminen ja seuraamiensa artistien selaaminen on helppoa, ja ja eräs hyvä keino löytää uusia mielenkiintoisia artisteja nopeasti.

  YouTube

  YouTuben pääideana ovat soittolistojen sijasta kanavat. Suurin osa ihmisistä on tottunut seuraamaan YouTubessa bloggaajien tai artistien henkilökohtaisia kanavia, mutta profiileja on luotu myös tietyille musiikkityyleille. Koska YouTubessa kaiken toistettavan musiikin ohessa on oltava video, artistit käyttävät kanavaa lähinnä vain musiikkivideoita julkaistaessa. Nykyään sivustolla voi myös seurata live-videoita, jotka mahdollistavat uusien artistien uudenlaisen tavoittamisen.

  Facebook ja Instagram

  Facebookista löytää uusia artisteja lähinnä eri ryhmien kautta. Joku saattaa julkaista teoksiaan esimerkiksi muusikoiden yhteiseen ryhmään tai mainostaa uutta kappalettaan omassa profiilissaan. Facebookista on tullut paikoin alusta, jossa pienet artistit tukevat toisiaan ja antavat toisilleen rakentavaa palautetta. Teoksia arvioidaan ja niistä annetaan parannusehdotuksia, ja moni päätyy julkaisemaan niitä vielä esimerkiksi Spotifyihin.

  Instagram perustuu lähinnä itsensä visuaaliseen markkinointiin. Monet artistit käyttävät sitä sekä omana henkilökohtaisena kanavanaan että musiikkinsa markkinointialustana. Jotkut julkaisevat profiilissaan esimerkiksi tietoa ja kuvia koko tuotantoprosessista, päivittäisestä elämästä ja toki myös otteita musiikista. Instagramissa itsessään ei voi kuunnella musiikkia, mutta se on loistava alusta samantyylisten ihmisten ja artistien löytämiseen.

  Muut sosiaalisen median yhteisöt

  Myös Redditiin jaetaan uutta musiikkia. Ideana toimivat kanavat, joilla on omat käyttäjäkantansa. Kanavalle jaetaan yleensä valmiita videoita ja tiedostoja tai linkkejä suoratoistopalveluihin, kuten yllä mainittuihin Spotifyihin, YouTubeen tai SoundCloudiin. Kanavan käyttäjät päättävät melko raa’asti sinne jaetun materiaalin kohtalon; joko kappale saa valtavasti “upvoteja” tai se putoaa listan hännille “downvoteilla”.

  Etenkin yhdysvaltalaiset artistit käyttävät aktiivisesti Twitteriä. Kyseessä ei ole varsinainen musiikinjakoalusta, mutta se on etenkin esiintyvien artistien suosiossa. Twitterissä voi esimerkiksi kertoa muutamin sanoin päivästään, niin kuin Instagramissa, ja siellä voi myös jakaa linkkejä, kuvia ja videoita. Twitter on etenkin uuden sukupolven suosima palvelu, sillä sen sensuuri on melko olematon.

  Erilaiset tapahtumat

  Klassisin tapa uusien musiikkitulokkaiden löytämiseen on erilaisissa tapahtumissa käyminen. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi artisti- ja yrittäjätapahtumia, koulujen näytelmiä, musikaaleja ja muita projekteja. Tällaisissa tapahtumissa esiintyvät ja vierailevat ovat yleensä melko nuoria ja siksi potentiaalisesti musiikkialalla menestyviä. Niin kuin sosiaalisesta mediasta tutut Facebook ja Instagram, myös yrittäjätapahtumat perustuvat itsensä myymiseen ja verkostoitumiseen.

  Taitavia tulokkaita löytää myös keikkalavoilta. Monet suhteellisen isot suomalaiset artistit ottavat esimerkiksi baarikeikkojensa lämmittelijöiksi pienempiä artisteja, jotka miellyttävät luultavasti myös pääartistin fanikuntaa. Pieniä artisteja esiintyy myös ilmaiskeikoilla, festareilla ja kauppakeskusten avajaisissa. Monet uutiskanavat ovat antaneet uusille tulokkaille enemmän tilaa esimerkiksi haastattelujen tai TV-esiintymisten muodossa. Uusia hyviä artisteja löytääkseen on oltava itsekin aktiivinen.

  Beatport

  Beatport on iTunesin kaltainen kanava, jossa artistit voivat myydä musiikkiaan. Tuotoksia voi ostaa itselleen kuunneltavaksi, jolloin myös artisti hyötyy kuunteluista rahallisesti. Beatportiin julkaisevat lähinnä pienet levy-yhtiöt, mutta sieltä löytää myös tunnettujen nimien, kuten Draken, Migosin ja Cardi B:n kappaleita. Beatport on jäänyt valtayleisölle vielä melko tuntemattomaksi alustaksi, mutta sen käyttö kasvaa tasaisesti.

  Listaa omat mieltymykset ja ole avoin kokeilemaan uutta

  Netti on pullollaan erilaisia alustoja, jotka auttavat artisteja verkostoitumaan ja tulemaan mahdollisimman monen ihmisen ja laajan kohderyhmän tietoisuuteen. Jotta kuluttaja löytäisi juuri itselleen sopivaa musiikkia, tulee hänen pohtia aluksi omia mieltymyksiään. Kaikilta alustoilta löytää kaikenlaista musiikkia, mutta esimerkiksi Spotifyihin julkaiseminen on vaikeampaa kuin SoundCloudiin, ja tämä rajaa artistien kirjoa.

   

   

1 Comment

User
Addessy

http://vskamagrav.com/ – africa kamagra supplier

Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top