Suomalainen musiikki vientituotteena maailmalla - vertigomag.net

 • kuulokkeet ja kosketinsoitin

  Suomalainen musiikki vientituotteena maailmalla

  March 1, 2019 By jessica 0 comments

  Suomalainen musiikki on kautta historiansa ollut kansainvälisesti menestyvää, eikä mikään ihme. Populaarikulttuurimme historia tuntee kymmeniä erilaisia bändejä jotka ovat lähteneet maailmanvalloitukselle ja palanneet sieltä voitollisena takaisin. Tällaisia bändejä ovat esimerkiksi HIM, Nightwish, Children Of Bodom sekä tietysti Apocalyptica. Kaikki edustavat musiikkityyliltään rock/metal -genreä. Rock-musiikki onkin ollut suomalaisten ylivoimaisesti paras osa-alue, vaikka Suomeksi laulettuja biisejä tuskin yleisessä soitossa ympäri maailmaa ei pidetäkään. Olemme kuitenkin saaneet rajojemme sisäpuolellakin nauttia uskomattomista yhtyeistä jotka ovat jättäneet pysyvät jäljet musiikilliseen historiaamme. Tällaisia bändejä ovat esimerkiksi Pelle Miljoona, Popeda, Klamydia, sekä vaikkapa The Rasmus, joka menestyu loistavasti ulkomailla, mm. Saksassa.

  Suomalaista musiikkia on englanniksi laulettuna viety ulkomaille jo vuosikymmeniä eikä menestykselle ole näkyvissä loppu. Olemme ns. koko ajan kilpasilla länsinaapurimme Ruotsin kanssa sillä myös heidän rock-skenestä on tullut paljon erinomaisia bändejä jotka ovat ihan maailman parhaimmistoa tälläkin hetkellä (In Flames).

  Children Of Bodom

  COB on parhaiten tunnettu lead-kitarististaan Alexi Laihosta. Yli 20 vuotta yhdessä keikkaillut (sittemmin kakkos-kitaristia useampaan otteeseen vaihtanut) suomalainen melodista hevimetallia soittava yhtye. Bodomin menestys nojaa vahvasti Alexi Laihon henkilökohtaiseen panokseen sillä yhtyeen keulakuva on vastuussa suurimmasta osasta melodioita sekä sanoituksia. Koko yhtye on äärimmäisen taitava muusikoiden porukka, joten kaikkea ei voi tietysti yhden miehen niskaan kaataa.

  children of bodom

  Children Of Bodom on erityisen tunnettu melodisista soundeistaan jotka syntyvät kosketinsoittimien ja kitaran yhteistyöstä. Alexi Laihon nopeat kitarasoolot saavat loistavaa komppia kakkoskitaralta, kosketinsoittajalta, rummuilta, sekä tietysti bassolta. Nämä kaikki luovat yhdessä harmoniselta kuulostavan melodian joka tekniikaltaan on erittäin haastavaa soitettavaa. Alexi Laiho onkin useampaan otteeseen valittu The Guitar lehden äänestyksissä maailman parhaaksi kitaristiksi.

  Children Of Bodom odotetuimpia studio-albumeita julkaistaan/julkaistiin Maaliskuussa 2019. HEXED -nimeä kantava albumi on siinä mielessä erikoinen, että Alexi Laiho on kertonut sen olevan enemmän “rock-henkinen” kuin koskaan aikaisemmin. Se mitä levyltä lopulta löytyy saa jäädä lukijoidemme yllätykseksi!

  Ammattina musiikin tuottaminen

  Siinä missä suomalainen rock-musiikki on noussut maailmanmaineeseen, myös musiikin tuottamisen saralla olemme kehittyneet valtavasti. Kotimaiset levy-yhtiömme ovat kasvaneet huomattavasti siitä lähtien, kun musiikillinen kehitys on ampaissut kohtisuoraa ylöspäin. On sanomattakin selvää, että mitä enemmän menestyviä artisteja maassamme syntyy, sen kovempi kysyntä on myös musiikin tuottamisella. Musiikin tuottamista sekä sen merkistystä yksittäisen artistin menestykselle ei kannata aliarvioida sillä nykypäivän standardeilla sillä on äärimmäisen suuri merkitys. Mikäli musiikki on tuotettu huonosti, ei hyväkään bändi saa tätä valitettavasti enää pelastettua. Kilpailu on kovaa ja rima nousee päivä päivältä.

  Musiikkia voi tuottaa myös muillekin kuin suoraan artisteille sillä moni suomalainen musiikin ammattilainen onkin valinnut suunnakseen esimerkiksi erilaiset nettipelit. Nettipelit ovat muusikolle ja tuottajalle kultakaivos siinä mielessä, että niillä on kymmeniä tuhansia pelaajia päivittäin. Samanlaiseen määrään kuuntelijoita ei pysty kuin menestyneet Spotify-artistit. Esimerkiksi eri nettikasinoilta löytyvissä peleissä saattaa olla päivittäin useita tuhansia uniikkeja pelaajia joten on taattua, että peleissä kuultava musiikki saa myös osansa huomiosta. Tämä on loistava tapa esimerkiksi hieman tuntemattomalla tuottajalla saada nimeänsä esiin.

  Musiikin tulevaisuus

  Musiikin tulevaisuus näyttää kotimaassamme erittäin valoisalta. Kovia bändejä tulee kuin sieniä sateella ja olemme oppineet käsittelemään näitä ammattimaisesti. Tuottajamme ovat ammattitaitoisempia, levy-yhtiömme ovat ammattitaitoisempia ja myös managerit ovat alkaneet oppimaan myymään ja neuvottelemaan parempia diilejä ulkomaillekin. Ei ole siis mikään ihme, että suomalainen musiikki elää ja voi hyvin tällä hetkellä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top