Eniten tienaavat artistit

 • Eniten tienaavat artistit

  February 13, 2019 By adminy 2 comments

  Räppäreillä menee lujaa

  Maailman eniten tienaava artisti on jo muutamana vuotena ollut räppäri P. Diddy, joka tunnetaan siviilissä nimellä Sean Combs. Sen lisäksi, että hän tekee omaa musiikkiaan, hän on myös toiminut tuottajana monien tunnettujen artistien albumeilla. Näin P. Diddy on onnistunut luomaan itselleen jättiomaisuuden, joka jättää muut musiikkimaailman tähdet varjoonsa.

  1. Diddy tienaa vuoden aikana noin 130 miljoona euroa. Tulot koostuvat levymyynneistä, musiikkipalveluiden toistoista, keikkapalkkioista, tuottajana toimimisesta sekä hänen muista bisneksistään. P. Diddy tunnetaan muun muassa suosituista kappaleistaan I’ll Be Missing You, Last Night ja I Need A Girl. Hänen albuminsa ovat myyneet maailmanlaajuisesti noin 10 miljoonaa kappaletta.

  Räppärit ovat hyvissä asemissa tulotilastoissa. P. Diddy ei siis ole ainoa räppäri, jolla on hyvä tulotaso. P. Diddya enemmän vuosien saatossa on onnistunut tienaamaan räpin isänä pidetty Dr. Dre, jolla on ollut suuri vaikutus muun muassa Eminemin uraan. Dr. Dre on tienannut uransa aikana yhteensä noin 830 miljoonaa dollaria.

  Beyoncé – naisenergiaa

  Beyoncé on kiilannut itsensä listan kakkospaikalle. Tämä laulaja-lauluntekijä on tullut tunnetuksi perustamansa Destiny’s Child -tyttöbändin myötä. Myös hänen tienestinsä nousevat yli 100 miljoonaan vuodessa. Tienestit eivät koostu kuitenkaan ainoastaan muusikon töistä. Beyoncé toimii nimittäin myös näyttelijänä ja muotisuunnittelijana. Molemmat näistä tuovat oman osuutensa Beyoncén tuloihin, mutta toki musiikki on suurin tulonlähde.

  Beyoncé on myynyt maailmanlaajuisesti yli 75 miljoonaa levyä. Se tekeekin hänestä yhden kaikkien aikojen suosituimmista artisteista. Suurin osa näistä levyistä on hänen omia soololevyjään, joten Beyoncé nousi todelliseen suosioon vasta tyttöbändistä lähtemisen jälkeen. Hänen levyillään on ollut vierailevina tähtinä monia maailmanluokan julkkiksia, kuten esimerkiksi hänen aviomiehensä räppäri Jay Z.

  Nuori pop-sensaatio Taylor Swift

  Taylor Swiftin nimi painui monen huulille jo kauan aikaa sitten. Swift oli ainoastaan 14-vuotias aloittaessaan musiikillisen uransa. Ensimmäiset hänen tekemänsä kappaleet olivat countryä. Country onkin säilynyt Swiftin musiikissa edelleen näihin päiviin saakka, vaikka musiikkigenre onkin vaihtunut kokonaan pop-musiikkiin. Countryn tyylisiä elementtejä musiikista löytyy silti edelleen, mikä on erottanut hänet muista pop-laulajista.

  Menestys rock- ja metallimusiikin puolella

  Koska eniten tienanneet tähdet kuuluvat enemmänkin pop-musiikin genreen, on hyvä tarkastella myös muiden musiikkityylien artisteja. Rockmusiikin puolelta voidaan mainita muutamia yhtyeitä, joiden jäsenet ovat onnistuneet tekemään hyvän tilin musiikillaan. Ensimmäisenä mieleen tulee kaikille tietenkin The Rolling Stones. Esimerkiksi Mick Jagger on onnistunut tienaamaan noin 350 miljoonaa dollaria uransa aikana.

  Kaikista rikkain yhä elossa oleva rocktähti on kuitenkin The Beatlesin Paul McCartney. Hänen tienestinsä ovat yhteensä noin 1,2 miljardia dollaria. Hän pystyy lyömään tulotilastoissa lähes kenet tahansa musiikin saralla. Huomattavaa on kuitenkin se, että McCartney ei enää keikkaile aktiivisesti ja hänen omaisuutensa onkin kertynyt vuosien saatossa niin The Beatlesin kanssa kuin soolonakin.

  Säveltäjät kaikista rikkaimpia

  Monesti muusikoista puhuttaessa unohdetaan kokonaan säveltäjät. On kuitenkin mainittava, että Paul McCartneyn ohella kaikista menestynein muusikko on säveltäjä ja muusikko Andrew Lloyd Webber. Hänen tienestinsä ovat tismalleen samat kuin McCartneyllakin. Webber tunnetaan monista elokuvasävelmistään sekä musiikkiteatterista. Hänen kynästään on peräisin monia kuuluisia elokuvia ja musikaaleja, jotka elävät yhä tänä päivänä.

  Webberin kuuluisimpia teoksia ovat Cats, Evita, Jesus Christ Superstar sekä The Phantom of the Opera. Viimeisimpänä mainittu Oopperan kummitus on saanut erityisen suurta huomiota myös Suomessa. Tämä saattaa johtua siitä, että Suomen johtaviin yhtyeisiin lukeutuva sinfonista metallia soittava Nightwish on tehnyt oman versionsa musikaalissa kuultavasta kappaleesta The Phantom of the Opera.

  Mariah Carey – Diiva takoo rahaa

  Musiikkitaivaan suurin diiva on tietenkin ihastuttava Mariah Carey. Hänet tunnetaan erityisen laajasta, viiden oktaavin äänialastaan. Se on yksi musiikkialan merkittävimmistä äänialoista, ja juuri äänen taitava käyttäminen onkin tehnyt Mariah Careysta ympäri maailmaa tunnetun supertähden. Hän julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1993, joten Careylla on jo tähän mennessä pitkä ura takanaan.

  500 miljoonaa euroa tienanneen Mariah Careyn suosituimpiin kappaleisiin lukeutuvat All I Want For Christmas Is You, O Holy Night sekä We Belong Together. Monet fanit innostuivat, kun Careylta saatiin jälleen uutta musiikkia vuonna 2018. Hänen albuminsa saavat aina hyvän vastaanoton ja levyjä on myyty yhteensä yli 60 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.

  Countryn supernainen Dolly Parton

  Dolly Parton on oikea countryn ikoni. Jokainen musiikkia kuunteleva tunnistaa takuulla hänen uniikin äänensä. Myös naisen ulkoasu on vähintään yhtä uniikki. Dolly Parton on uransa alkuhetkistä lähtien ollut väriläiskä monien muiden niin tavallisten laulajien joukossa. Naisen ensimmäinen albumi julkaistiin jo vuonna 1967, mutta varsinaisesti kuuluisuuteen Dolly Parton nousi 70-luvun alkupuolella.

  Tämä jo yli 70 vuoden ikään ehtinyt nainen on levyttänyt urallaan kymmeniä albumeja ja ollut vierailevana tähtenä monen muun artistin albumilla. Dolly Parton on onnistunut kerryttämään itselleen noin 450 miljoonan dollarin suuruisen palkkakassan. Se ei olekaan ihme, sillä Partonia pidetään yhtenä Yhdysvaltojen parhaimmista lauluntekijöistä. Hän onkin säveltänyt suurimman osan kappaleistaan itse.

   

   

2 comments

User
Kendra

Very nice write-up.
I absolutely love this website.
Keep writing!

Stop by my web-site: Graham Mallinson

Reply
User
Addessy

https://ponlinecialisk.com/ – real cialis no generic

Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top